צמח אלוורה - מזון על !
צמח אלוורה – מזון על !

צמח האלוורה Aloe Vera

צמח אלוורה-מזון על! הוא צמח ממשפחת השושניים (ליליניים), קיימים יותר מ-260 זנים של אלו,

הזן המובחר ביותר ובעל התכונות העשירות ביותר הינו זן ה – Aloe Barbadensis Miller

“האלוורה, בן למשפחת השושניים, הוא אחד מהירקות המזינים ביותר על פני כדור הארץ. כל עלה טרי של אלוורה מכיל ג’ל, שהוא מקור עשיר מאוד בסוכרים ארוכי-שרשרת שמכונים רב-סוכרים.

לרב-סוכרים של האלוורה תכונה מיוחדת, משום שהם משמשים כמעין חומר סיכה למפרקים, למוח, למערכת העצבים ולעור. רב-סוכרים אלה הם פחמימות שמאופיינות בבעירה איטית, ולכן הן מספקות אנרגיה לאורך זמן. הרב-סוכרים של האלוורה מווסתים את פעולתה של המערכת החיסונית. הם מאפשרים למערכת זו להתמודד עם מחלות נגיפיות כרוניות, חיידקים זעירים ביותר וזיהומים פטרייתיים.”  מכתבה ב-ynet – מזונות על

לפני יותר מ-4000 שנה, בכל מיני תרבויות בעולם היה שימוש הנרחב בצמח האלוורה (aloe vera) .

קיימות עדויות כתובות על חרסים משומר העתיקה, נמצאו פפירוסים במצרים עם 12 שימושים רפואיים וקוסמטיים שונים,

והיוונים סחטו ושתו את המיץ של האלוורה והשתמשו בג’ל לריפוי.

בכתבי הרמב”ם כרופא, יש עדויות לשימוש באלוורה, כנאמר :

כשמערכת העיכול מתפקדת טוב, גם מערכות אחרות בגוף מתפקדות יותר טוב.

במהלך המאה ה- 20 נערכו מאות מחקרים ואלפי עבודות ע”י רופאים, כימאים ורוקחים

שהקיפו את החיפוש על מרכיבי הג’ל ויתרונותיו.

הידעתם ? כאשר ג’ל האלוורה חשוף לאויר לפרק זמן של יותר משעתיים , הוא מאבד את פעילות

המרכיבים שלו בגלל התחמצנות, כפי שקורה למיץ התפוזים, אשכוליות או כל פרי/ירק אחר.

לאור המחקרים, התגלה כי בג’ל האלוורה קיימים יותר מ – 200 מרכיבים, ביניהם: 

*  מינרלים (כגון: מגנזיום, מנגן, אבץ, נחושת, כרום, סידן, נתרן ואשלגן)  

*  20  חומצות אמינו (אבני הבנין של החלבונים, גוף האדם זקוק ל-22 חומצות אמינו) 

*  12  ויטמינים (מגוון רחב, העיקריים נוגדי חמצון C ו-E ובטא-קורטן, ובכמות זעירה גם B12)

*  אנזימי עיכול – ליפאז ופרוטאז, מפרקים מזון ויעילים בעיכול.

* אנזימים אנטי-דלקתיים – מפחיתים דלקות.

* סטרולים צמחיים – שלושה סוגים עיקריים ופעילים אנטי-דלקתיים רבי עוצמה.

* ליגנין – מעניק לג’ל אלוורה את כושר החדירה לכל שכבות העור.

* ספונינים – חומרי ניקוי טבעיים, פעילים נגד חיידקים, וירוסים, פטריות (כמו קנדידה או פטרת בפה).

* ›Acemannan (השם המשמש לעתים קרובות לתיאור ה- Beta-Glucomannans, Acetylated Polymannans ו-Mucopolysaccharides שבאלוורה) הוא שרשרת ארוכה של סוכרים המתחברת באופן טבעי לקרום כל תא ותא.

זאת רק רשימה חלקית, וניתן לראות כי צמח האלוורה הוא “בית חרושת” שלם המספק רכיבים רבים ומגוונים לשיפור הבריאות ואיכות החיים של האנושות.

ג’ל האלוורה ייחודי בכמות הרכיבים הפעילים שבו ותכונותיו :

* אנטי בקטריאלי

* אנטי פטרייתי

*  אנטי דלקתי

* עשיר בלחות

* כושר חדירה לבסיס העור

* עוזר להתחדשות התאים, הגברת זרימת הדם

* מחטא רקמות ומשכך כאב, מרגיע גירויים וגירודים.

איך שומרים על כל המרכיבים ועל כל התכונות ?

לחב’ FOREVER  יש סדרה של פטנטים מוגנים לתהליך הייצוב – Stabilized  –

ולכן, ג’ל האלוורה שמיוצר ע”י החברה, הוכרז ע”י מעבדות המחקר למזון ותרופות בע”מ בניו יורק, כזהה לחומר הנמצא בעלה הטבעי.

לתהליך הייצוב, נוספו מספר רכיבים :

מאמר נרחב האלוורה בחזית חקר התהליכים הביולוגיים

מידע נוסף ניתן לראות באתר

“המועצה המדעית הבינלאומית למדעי האלו ורה” – International Aloe Science Council

IASC
IASC

 

דילוג לתוכן